Mijn naam is Peter de Klerk en ik ben sinds 2003 geregistreerd als fokker / kennelhouder bij de Raad van Beheer in Amsterdam.Ik fok slecht 1 nestje per jaar in de woonkamer, en de pupjes blijven daar totdat ze weg mogen vanaf 8 weken oud. De moederhond blijft bij de pups totdat de laatste pup is weggegaan, hierdoor voedt de moederhond tot het laatst haar puppen op en dmv het spelen en de bijbehorende correcties die ze geeft, hierdoor leren pups al heel jong waar de grens ligt.  

Ik fok zo af en toe, met veel liefde en toewijding, een nestje volgens mijn eigen visie op teckeltjes, dat wil zeggen dat een lief en stabiel karakter bij mij voorop staan en dat ik alle gezondheidstesten zal uitvoeren, zodat er hopelijk lieve en gezonde teckelpupjes op de wereld worden gezet, ik breng mijn  fokteefjes af en toe uit op hondenshows om een keurmeester het exterieur en gangwerk te laten beoordelen. 

Schoonheid is belangrijk, maar nog veel belangrijker zijn; een goed karakter en een goede gezondheid

Daar heb ikzelf en toekomstige puppykopers veel meer aan.

Ikzelf ga af en toe uit eigen beweging naar een lezing van de Nederlandse Teckelclub, of een lezing van de Raad van Beheer.

Deel deze pagina