Puck of Winbadge ( roepnaam Kaatje)

Puck of Winbadge ( roepnaam Kaatje)

Wij gaan niet in op informatieverzoeken voor de aankoop van een pup als het niet voor uwzelf is: Dus geen kinderen die bellen/mailen voor hun ouders of schoonouders, opa's en oma's enz... wij zijn er van overtuigd dat als iemand voornemens is een teckelpupje aan te schaffen, dat deze mensen echt wel zelf de telefoon kunnen pakken om informatie te vragen aan ons, verder gaan wij niet in op verzoeken om de pup als verrassing voor anderen mensen ( familieleden) te kopen, een teckelpup is naar onze mening GEEN verjaardags of kerst kadootje! hoe leuk of origineel dit ook lijkt, wij werken daar niet aan mee! 

Vanwege het rabiësverbod verkopen wij geen pupjes meer naar het buitenland, dus ook geen België meer.

Wij ontvangen geen mensen meer die vooraf een bezoek willen brengen aan ons terwijl de pups nog niet zijn geboren, veel mensen hebben al een bepaalde voorkeur voor geslacht of kleur en als de pupjes eenmaal geboren zijn en hun voorkeur zit er niet bij, is het zonde van u en onze tijd.

Bovendien de ervaring heeft ons geleerd dat er een hele ochtend gekletst gaat worden en de aspirantpupkoper alle informatie meekrijgt van ons, en ze vervolgens weer s’middags bij een andere fokker zitten en zodoende hun vrije zondag  weer hebben gevuld, wij zeggen altijd gekscherend: “ we zijn toch geen dierentuin”? Iedereen is bij ons altijd welkom maar wél als we weten dat er eventueel een pupje beschikbaar is voor het gezin. 

Wij staan niet toe dat mensen een bezoekje  willen brengen aan hun pupje terwijl ze hun hond meebrengen, dit in het kader van “ we willen zien of er een klik is tussen de hond en de pup”  De moederhond zou helemaal in de stress raken als er een hond van buitenaf hier in de woonkamer zou rondlopen, ook lopen de pups het risco met virussen in aanraking te komen die de hond bij zich zou dragen, de hond is zo onder de indruk van de nieuwe geuren en situatie dat deze zich zeker anders zou gedragen dan normaal! Een pupje van 3 weken is echt niet geïnteresseerd in uw hond, dus ook hier gedraagt deze pup zich anders dan met bijv 7 weken oud, als ze meer openstaan voor nieuwe dingen, Hoe vervelend en streng dit misschien overkomt, wij zijn super zuinig op onze pupjes en willen geen enkel risico lopen dat ze ziek raken of dat er iets met ze gebeurt, fokken is een hele tijdrovende en intensieve hobby, en een nestje pupjes doe je niet zomaar even, daar gaat maanden planning aan vooraf en we besteden er veel tijd en aandacht aan, dus vandaar dat we dit zo willen.

Als u een email naar ons stuurt, begin niet gelijk met de zin: " we willen graag een pup en wat kosten ze? "  

Begin bij iedere nette fokker altijd met uwzelf voor te stellen, uw werk en gezinssituatie en ervaring met teckels of andere honden, we snappen dat de prijs van aanschaf zeker heel belangrijk is maar het komt ietwat zakelijk over als u gelijk over de prijs begint.

Deel deze pagina